måndag 24 december 2007

God Jul

God Jul!

Hoppas ni alla får en underbar jul,
massor med god mat och fina julklappar.

Kram Jenny

söndag 23 december 2007

Årets julgran



[Bild: Privat]


lördag 22 december 2007

Tisdagstema: Stor



På tisdagstemat stor har jag valt att lägga upp en bild på min katt Siri. När jag fick henne för 3 år sen var hon rädd för allt och alla men efterhand har hon blivit mer och mer modig, mer och mer orädd. Så jag har valt stor förändring som tisdagstema och det är något kissan representerar väldigt väl.


fredag 21 december 2007

Foto: Skaftö




[Bilder: Privata]

Är det för tidigt att redan längta till sommaren?

Reklam: Pojkvän



[Bild: Ikea.se]

http://www.canvas-photos.se/

Lite reklam för sin pojkvän borde man ju faktiskt få göra.. Så här kommer det.

G har en hemsida där man kan ladda upp sina bilder och få dem trycka på canvasduk. Själv letar jag efter den perfekta bilden/bilderna, skulle nämligen vilja ha tre hängandes på rad i hallen. Typ som dessa tavlor från Ikea.

Har redan två tavlor i köket vilka jag är väldigt nöjd med.



onsdag 19 december 2007

Julmys

[Bild: Privat]

Så här mysigt blev det när jag la nötterna i en av mina nya påsar från Stelton och satte den ihop med två ljusstakar från Cult Design. Och ja, även jag har fallit för Cult Design träsket, går det att motstå? I alla fall dessa ljusstakar tycker jag är bedårande söta.

Vill ha: Lampa


[Bild: OrrKidd.com]

Hittade denna underbara lampa på OrrKidd, vilket är en butik som finns i Malmö men även kommer att öppna en webshop inom kort. Man kan faktiskt redan nu beställa saker via nätet. Just denna lampa kostar 516kr och hade inte alls passat i mitt hem, men underbar är den.

tisdag 18 december 2007

Marimekko skålen från iittala

Var nere på stan igår, skulle träffa två gamla kompisar och äta middag. Och är man nere i stan så här i juletid så måste man ju passa på och titta lite i affärerna. Gick inom Inspiration och där stod den, Marimekko skålen från iittala, den i klarglas. Det var kärlek vid första ögonkastet och totalt omöjligt att motstå. Har tittat på skålarna innan men inte riktigt fastnat för dem, gillar inte de som är lite murriga, gillar klara färger. Just denna i klarglas har jag inte sett innan och när jag sen dessutom såg priset, 135kr styck gick det inte att motstå och en skål var tvungen att följa med mig hem. De hade de röda med men det får vänta tills senare, om inte annat så ska jag och G inom Fabriksbutiken när vi är i Göteborg under mellandagarna och då hoppas jag kan kunna hitta den där.




[Bilder: viacristalina.com]


måndag 17 december 2007

Vill ha: Robex

Robex har kommit tillbaka och finns att köpa lite överallt. Men de ställen jag har hittat säljer inte så många olika varianter. Så nu undrar jag om det finns någon där ute som kan tipsa mig om vart man kan köpa deras produkter. Har lyckats lokalisera på HandlaDesign och Bluebox.


[Bilder: HandlaDesign.se]

Tävling: Vit Design

De har just nu en tävling på Vit Design där man kan vinna en fin present. Och för att vinna måste man ju tävla. Och nån måste ju dessutom vinna.. *ler*

Tisdagstema: Kök


[Bild: Privat]

Lite sent tidagstema, kommer ju ett nytt imorn, men bättre sent än aldrig. Lägger upp en bild på mitt kök där några av mina favoritsaker finns med. Det enda är spagettiburken som jag haft för evigt och jag inte längre minns var den kommer ifrån. Det andra är mina fina bilder från i somras som min pojkvän tryckt på canvasduk till mig. Ibland är det bra att ha en företagsam pojkvän.. *ler*


söndag 16 december 2007

Vill ha: Soffa


En ny soffa är tänkt att införskaffas och just nu lutar det åt en vit Karlstad från Ikea. Det enda som oroar mig något är kissan och hennes förmåga att håra ner all textil som finns i min lägenhet. Å andra sidan har jag alltid velat ha en vit soffa. Vad tro ni? Kan soffa nedan passa i mitt vardagsrum? Och ja, min nuvarande soffa är inte vacker.. *ler*


[Bild: Ikea]


[Bild: Privat]

onsdag 12 december 2007

En Galax i vardagsrummet

Med en Galax från Gripsholm får man följande mysiga resultat:




[Bild: Kuddbutiken]


[Bild: Privat]

tisdag 11 december 2007

Mina ommålade byråar..


..blev så här fina. Är oerhört nöjd, tänk så mycket lite färg och nya knoppar kan göra. Och priset ligger på under 500kr vilket är betydligt billigare än det sideboard som det är ett alternativ till.


Före

[Bild: Ikea]

Efter

[Bild: Privat]

Matplatsen före

[Bild: Privat]

Matplats efter
[Bild: Privat]


Vill ha: Skål


[Bild: ljuvating.com]

Underbar skål från Twinshome som ska införskaffas så snart som möjligt.. Vill ha! Finns förutom denna varianten även i storleken större och i svart. Hur väljer man?

Jul, jul, strålande stjärna..


[Bild: Privat]

I sovrummet har jag inte så mycket mer julpynt än en adventsstjärna, men den lyser så fint att det inte behövs så mycket mer. Stjärnan kostade 99 kr på Plantagen och nu i efterhand ångrar jag att jag inte köpte fler.

Vill ha: Hylla


[Bild: Kartell.it]

Denna underbara hylla/skåp är från Kartell och befinner man sig i Lund kan man köpa den på Miljögården där den kostar 910:- i vitt eller svart, i silver är den något dyrare. Så nu ska jag bara vänta tills typ nästa månad och dessutom lyckas bestämma mig för vilken färg jag vill ha. Sen återstår bara problemet med att bestämma vart jag ska ha den.

Sovrummet, badrummet, vardagsrummet, hallen eller köket?

måndag 10 december 2007

Egenköpt julklapp

Alltid bra att köpa julklappar till sig själv. När jag var och handlade till alla andra i helgen kunde jag inte motstå denna underbart söta kruka från Sagaform. Så finns den fint inslagen där hemma och väntar på att det ska bli julafton.





[Bilder: Sagaform.se]

Frånvarande pojkvän

Ibland är det bra att släppa iväg pojkvännen på utflykter på egen hand. Efter att ha varit borta hela helgen kom han hem med en present. Och fint inslagen var den med. Alltid roligt att få öppna presenter.. *ler*

Fick två stycken svarta minipåsar från Stelton. Så nu ska jag bara lista ut vad jag ska ha i dem, kanske nötter och klementiner. Får se vad som händer..

[Bild: Stelton.com]

Byrå i förvandling

Mina två inköpta byråar, RAST från Ikea är nu färdigmålade och nu väntar jag bara på att den sista ska torka ordentligt. Men ikväll bör den komma på plats bredvid den andra så jag kan börja fylla lådorna med diverse plock som inte har någon egentlig plats idag. Förhoppningsvis kan det komma upp lite bilder med..

söndag 9 december 2007

Taika muki

Älskade muggar, kanske blir det fler i julklapp..

Byrå med missöden

[Bild: Ikea]

Var på Ikea igår och köpte en ny byrå, en RAST. Är man student och bor i en liten lägenhet med begränsade förvaringsmöjligheter får man försöka skapa dem själv till en billig peng. Pågrund av furu var jag "tvungen" att lasera den i svart. Blev faktiskt väldigt bra, återkommer med bilder sernare. Tyvärr så var en av framstycken felborrade, men de ska skicka en ny nångång i vecka. Men först ska jag dit och köpa en till..*ler* Kommer att bli lite som en miniskänk.

torsdag 6 december 2007

Ryms en Galax i ett rum?

Mina underbart fina kuddar, Galax från Gripsholm har kommit nu. Beställde dem på Kuddbutiken, en webbshop jag verkligen kan rekommendera. Humana priser, snygga kuddar och det gick snabbt att få det man beställt.



[Bild: Kuddbutiken]


Så här såg mitt vardagsrum ut innan de nya kuddarna. Bilder på resultatet kommer snart.


[Bild: Privat]