torsdag 27 mars 2008

Vill ha: Mairo Havstulpan



Under besöket på Sköna hem i Staffanstorp hann jag förälska mig i tyget Havstulpan från Mairo. Så nu försöker jag så gott det går att sluta tänka på det, men min tanke är att så fort jag flyttat, när nu det blir, ska jag köpa och sy kuddar att ha i soffan. *håller tummarna för att det blir snart*

Försökte hitta bra bilder på nätet men det gick inte så bra. Bilden överst är från Mairo och stämmer bäst färgmässigt och på den understa ser man mönstret bäst.

Vill ha: Timer från Dulton


Har se innan förälskat mig i denna timer från Dulton, den har en härlig retrokänsla som jag kan kan låta bli att gilla. Minns första gången jag såg dem i en affär nere i stan, jag var såld direkt. Dessutom är ju inte så fasligt dyra och jag behöver ju faktiskt en timer i köket, mobilen fungerar förvisso men det är vore ju så mycket bättre med en sån här fin. Och den kan sitta på kylskåpet..

SÅ nu återstår bara ett problem: Vilken färg ska jag ha? Just nu står det mellan en röd, en svart eller en i crom. Vad tycker ni? Både den svarta och den i crom är "klassiska" och kommer fungera i de flesta kök men samtidigt är den röda en sån underbar färgklick. Så snälla ni, hjälp!


Svart

Röd
Crom

[Bild: Cosas.se]

onsdag 26 mars 2008

Tillbaka från påskledigheten


[Kollage: Eget med bilder från Dukatbord.se och Hoganaskeramik.com]

Så var man återigen tillbaka i verkligheten. Hoppas ni alla haft en bra påsk och känner er utvilade. Själv har jag mest tagit det lugnt, ätit gott, tagit långa promenader och sovit oförskämt mycket. Men nu blir det nya tag och jag tänkte gå ut starkt och dra igång lite diverse saker nu efter ledigheten, bland annat träningen som blivit lidande på sistone. Kommer även att försöka bli lite mer aktiv här på bloggen, känner att den kommit lite mer i skymundan än vad jag egentligen vill.

På vägen upp till Skaftö körde vi inom Freeport och Fabriksbutiken där jag fyndade fina svarta fyrkantiga mattallrikar från Höganäs och två gråa Kivi lyktor från iittala. Höganäs är vad jag tänkte satsa på vad gäller servis här hemma, tanken är att jag ska ha delar i svart och cirrusgrå men det kanske även blir några i vitt. Svart och grått känns som en bra bas som man sedan kan variera i all oändlighet. Såg dessutom i tidningen imorse att Inspiration nere i stan har rabatt på Höganäs, handlar man för femhundra betalar man trehundra, handlar man för tusen betalar man sexhundra och så vidare. Med sådana priser kan de räkna med ett besök från mig när lönen kommit in på kontot..

torsdag 20 mars 2008

Mitt inlägg idag blir ett..

..kort inlägg för att önska er alla en:

[Bild: Eget kollage med bild från nätet]


Hoppas ni alla får en underbar påsk med god mat och underbart väder!


onsdag 19 mars 2008

Pimpat sovrum


Lovade ju att visa bilder på hur G's sovrum blev när de nya kuddarna kom på plats och nu har jag äntligen kommit mig för att lägga upp bilderna. Tyget kommer från Ikea och ingår i serien Patricia som jag är väldigt förtjust i. Ville ha den hemma hos mig men den passade inte så då fick G ha den hemma hos sig istället.

Jag skulle vilja följa upp det orange i kuddarna med kanske lite lyktor och en pläd men G gillar inte orange så det får helt enkelt va. Men jag är grymt nöjd med resultatet, här kan ni se hur det såg ut från början.



Skaftö: Grundsund

[Kollage: Eget med bilder från nätet]

Imorgon än sista dan på jobbet innan det är dags för påskledighet. Jobbar dessutom bara halvdag och sen bär det av till G's älsklingsplats, Grundsund. Men måste erkänna att även jag är ganska förtjust i denna plats. Kommer att tillbringa påskhelgen med G och hela hans familj, vi ska äta gott, ta långa promenader och förhoppningsvis bara ha det lugnt och skönt. Tyvärr måste både jag och G även spendera lite tid pluggandes, men det är smällar man får ta om man vill få ut en examen.

Datorn och kameran kommer att få följa med men vi får se hur bra det kommer att går med bloggandet. Men några fina bilder kommer jag nog att kunna bjuda på.


Hur ska ni spendera er påsk?


måndag 17 mars 2008

Tema: Blå

Nilla som har bloggen Tankebubblor har utnämt denna vecka till temavecka och temat är färg. Tyckte det hela lät som en rolig idé och kunde inte låta bli att hänga på. Får se hur det går, vet ännu inte om jag kan lägga upp bilder alla dagar. Men dagens färg är i alla fall blått vilket man kanske inte riktigt kan utläsa av min bild. Men tyvärr så finns det inte så mycket vackra blåa saker i varken mitt eller G´s hem. Jag har blåa tapeter i vardagsrummet, som jag inte alls tycker om och G har blåa våttapeter i sitt badrum. Inte vacker någonstans. Men tavlan som min bild föreställer är just vacker, G målade den när han var 5 år gammal och den innehåller bland annat färgen blå. Får visa er helheten någon gång men just nu får ni nöja er med en detaljbild. En dålig sådan dessutom eftersom min kamra ligger hemma hos mig och det bara fanns en mobilkamra att tillgå.


Helgrapport

[Foto: Privat]

Att ta det lugnt i helgen gick lite sådär, dels blev fredags after work betydligt vildare än jag tänkt mig och dels så har jag svårt för att låta bli att göra saker.

Lördagen mådde jag som jag förtjänade, men det verkar som samma sak gällde alla mina kolleger så jag var i alla fall inte ensam. Men det blev bland annat en tur till Ikea eftersom G behövde lite mer hyllor till sitt kontor. Han har ju bestämt sig för att utöka sin verksamhet och investera i en egen skrivare. Tydligen är den grymt stor och hela kontoret fick omorganiseras. Så eftermiddagen spenderades med att montera ett avlastningsbord och hjälpa till med att flytta saker. När vi väl kom hem mådde jag inte alls bra, borde nog tagit det lite lugnare, så tyvärr fick jag skippa tjejkvällen och låg istället i soffan, kände mig allmänt risig och tittade på Melodifestivalen.

Söndagen mådde jag bättre och gick en skön promenad i det fina vädret. Japp, solen sken, det var varmt och himlen var knallblå. Underbart! Och jag fick ny energi. Faktiskt så mycket energi att jag planerade upp hela min söndag med saker jag skulle göra. Började med en tripp till Härliga Hem i Staffanstorp och hittade massor med underbara saker. Fortsatte därefter till Nova och det blev ytterligare två skålar från iittalas origo serie. Skyller helt och hållet på att det var nedsatt pris. Även något annat införskaffades men det får ni se mer av senare.



Besöket på Ikea resulterade bland annat i att en vit Våren pläd fick följa med mig hem, den var nämligen prisnedsatt från 199 till 49 och när inte längre priset var ett hinder var det svårt att låta bli.. Dock fick jag inte tag på ytterligare en dörr till min Expedithylla, vet inte hur många gånger den varit slut nu.

[Foto: Ikea.se]

fredag 14 mars 2008

Trevlig helg!


Har inte känt mig helt bra på sistone vilket har påverkar mitt bloggande negativt och tänkte därför ta bloggpaus över helgen och vila upp mig. Tanken är att jag ska ta det lugnt men tyvärr kommer det nog inte att bli så. Ikväll är det after work (personalfest låter så vuxet..) på jobbet och imorn är det tjejkväll hemma hos en kompis. Men jag har tänkt sova länge både lördag och söndag och ska försöka undvika alla måsten och bara ta dagen som den kommer.

Har dock ett smakprov att bjuda på, har nämligen äntligen fått tag på rätt tyg till G's kuddar och nedan ser ni resultatet. Är faktiskt väldigt nöjd, min syslöjdslärare hade inte trott sina ögon. Tänkte visa hur hela rummet blev men eftersom jag inte hunnit ta bilder får det vänta tills nästa vecka.


Hoppas ni alla får en bra helg!


torsdag 13 mars 2008

Tisdagstema: Badrum


[Foto: Privat]

Veckans tisdagstema var Badrum och jag var inte helt säker på att jag ville visa upp mitt så jag var först tvungen att fundera lite. Har nämligen undvikit att lägga upp bilder på detta rum, dels är det väldigt litet och därför svårt att ta bra bilder och dels så är det ganska nedgånget. En typiskt sliten studenttoalett helt enkelt. Men här kommer en bild tillslut, döm det inte allt för hårt.. *ler*

onsdag 12 mars 2008

Charmen med att flytta möbler..

..har återigen fått mig att genomföra en ommöblering. Är dock inte helt säker på hur bra det blev. Vad tycker ni? Så här såg det ut innan.





[Foto: Privat]

tisdag 11 mars 2008

Bloggkoll


Vill du veta när min och andras bloggar uppdateras kan jag rekommendera bloggkoll.com. Bara att registrera sig och sen lägga till de bloggar man vill hålla kolla på. Och hittar men en intressant blogg med följande ikon är det bara att klicka så läggs bloggen automatiskt till. Kan det bli bättre?

För att lägga till min blogg kan du klicka på ikonen nedan:


Frukost innebär..


[Foto: Privat]


..numera mina underbara skålar i serien Origo från iittala och egen musliblandning från Risenta.

Kan man få en bättre start på dagen? Hur börjar du din?

måndag 10 mars 2008

Vardagslyx

Så fick jag äntligen lägga upp mina bilder, tog väl bara så där en 10 försök innan de lyckades. Lite skumt faktiskt, men ibland är det bara att acceptera att tekniken inte fungerar som det är tänkt.




Denna underbara ros hittade jag på Plantagen när jag var där och bara skulle "titta" lite. Den var naturligtvis tvungen att följa med mig hem och en likadan fast med vita rosor fick följa med hem till G. De kändes så våriga att jag inte kunde låta bli och dessutom passade färgerna så bra här hemma.

Underlägen från Marimekko fick jag av G i födelsedagspresent, han hade en idé om att de skulle passa i mitt vardagsrum, det var något om att jag hade rött och svart där sen innan. *ler* Är faktiskt böjd att hålla med honom. Så nu funderar jag på om det blir för mycket att följa upp mönstret i resten av rummet med. Är lite inne på att köpa tyg och sy i alla fall en kudde men är inte säker. Vad tycker ni? Blir det för mycket?



[Bild: Privata]


Av min snälla mamma fick jag min efterlängade Alvar Alto vas, den genomskinliga. Så nu står den fylld med vita tulpaner på min skänk och förgyller min vardag. Tänk att man kan bli så glad av något så enkelt som en vacker vas och färska blommor.

Hoppas ni alla haft en bra helg!




Ny telefon


Pappa kom på middag igår för att fira min och G's födelsedag och i present fick jag bland annat en telefon, en fin gammal sak som är beige, har snurrskiva och där man måste lyfta på luren innan man slår numret. Enda problemet är att jag inte längre har fast telefon och alltså inte har någon nytta av den. Men eventuellt kan jag få "låna" G's ip-telefoni abbonemang som han inte använder. Lite nostalgi blir det över det hela, fastän jag inte kommer att använda den så som det var tänkt.. *ler* Återkommer med bilder när jag bestämt var den ska hamna någonstans.

En annan sak som hänt är att jag ställt mig i aktiv kö hos hyresrättsföreningen här i Lund. Japp, tanken är faktiskt att jag ska flytta ifrån mitt studentboende och in i min första "riktiga" lägenhet. Känner inte riktigt att jag har pengar till en bostadsrätt, inte än, och dessutom vet jag inte hur länge jag stannar i Lund. Men i vilket fall som så är steget taget och nu får vi se vad de har att erbjuda mig. Antar att en central lägenhet är något man bara kan drömma om.
Tanken på att flytta ger mig faktiskt lite panik, det känns som ett stor steg och det kommer definitivt betyda ett slut på mitt studentliv. Dessutom kommer det att betyda jag och G inte längre bor så praktiskt nära varandra längre. Än har jag ju inte lyckats övertala honom om att det är en bra ide att flytta ihop..

söndag 9 mars 2008

Egen musli?


[Bild: Tasteline.com]

Jag vet att detta ska föreställa en inredningsblogg men jag kan helt inte låta bli. Ibland måste man helt enkelt få göra reklam för underbara saker man upptäckt. Var och handlade på Ica Kvantum med G igår och då hittade vi följande: Risenta erbjuder att man kan göra sin egna musli! Hur underbart är inte det? Speciellt för mig som är glutenallergiker och har varit hänvisad till en enda sort.

Risentas koncept är genialt, bara att ta en påse och sen fylla den med vad man känner för att stoppa i. Påminner ganska mycket om plockgodis.. Vår blev med bland annat bovetepuffar, krossade linfrö, jumburussin och tranbär. Mums vad gott det var till frukost. Dock är det kanske inte världens billigaste musli, snarare tvärtom, men min glutenfria var inte heller billig så.. 79kr/kg kostade det, i alla fall på min Ica.

Problem

Hej!

Har varit lite sjuk nu i några dagar och tyvärr har bloggen blivit lidande. Mår bättre nu och hade tänkt lägga upp lite bilder för att visa något av det jag fick i födelsedagspresent. Men tyvärr vill inte blogger vara med alls så det får vänta till senare.

Hoppas ni har en bra helg med mycket sol! Igår sken solen här i Skåne och himlen var underbart blå, men det var igår och idag är det grått och mulet. Men ikväll blir det fest igen, pappa har med fyllt år och det ska firas med middag.

Återkommer förhoppningsvis med bilder senare.

Kram Jenny

torsdag 6 mars 2008

Drömmar om choklad

[Kollage: Eget med bilder från Chokladshopen.com]

Är alldeles för förtjust i choklad men detta är något jag vanligtvis brukar kunna hålla i schackt. Dock ställer sidor som Chokladshopen till det lite för mig och när de dessutom har choklad från Åre Chokladfabrik kan jag inte låta bli att smälta..

En annan trevlig sak är att man kan specificera när och vart man vill ha chokladen levererad. Hade kanske varit något för dagar som Alla hjärtans, själv hade jag inte blivit ledsen av att få choklad levererad till dörren.. Synd att det är ett år till nästa gång.

onsdag 5 mars 2008

Nyhet från Kosta Boda




[Bild: Kostaboda.se]

Brukar egentligen inte vara så förtjust i saker från Kosta Boda men det var något i just denna serie som jag fastnade för. Ludvig Löfgren heter designern och det rutiga mönstret är bara så läckert. Tyvärr passar de inte alls in hemma hos mig men kanske vore det något för nästa vardagsrum.. det som ska ha vita väggar och därigenom inte begränsa mig..

tisdag 4 mars 2008

Creme brulee, morgonrock och krus från Höganäs


Helgen har mer eller mindre bara bestått av två saker:
  • Förbereda inför fest
  • Ha fest

G fyllde ju år förra tisdagen och jag fyllde år igår så vi bestämde oss för att slå i hop våra födelsedagar. Fredagen tillbringade jag förvisso ihop med the girlz så lite variation fick jag trots allt. Men både hela lördagen och söndagen gick åt till att förbereda allt som skulle förberedas.
Lördagkväll drog vi igång första festen och sen tog det liksom aldrig slut.

Bland annat provade vi G's nya brännare och gjorde creme brulee till min mamma med sambo som kom förbi i söndags eftermiddag. Grymt gott blev det men tyvärr ingen bild. Vi hade i lite lakrits och det kan jag verkligen rekommendera. Återkommer med receptet senare.


[Bild: Minns inte]

Fick en mängd fina presenter:
  • En underbar röd morgonrock
  • Ett Höganäskrus, ett riktigt gammalt sådant
  • Frukostskålar från iittalas Origo serie
  • Vas från iittala
  • En väldigt gullig men väldigt stor spargris
  • Ett presentkort på middag på Bjerreds Kallbadhus för mig, G och två kompisar
  • Massor med choklad
  • Spelet Skip-bo


[Bild: worldwidechocolate.com]

Vintern rasat ut från våra..


Imorse när jag vaknade och drog upp
rullgardinen såg världen ut så här:

[Bild: Privata tagna med mobil]

Detta är alltså Lund den 4 mars 2008 och jag måste säga att jag är lite bitter. Har ända sedan jag var liten hävdat att jag fyller år på våren och även om det inte gick så bra i början så har det gått bättre och bättre efter hand. Men igår kom första dråpslaget, det snöade och det var min födelsedags samtidigt. Vi satt i köket på jobbet, åt tårta och då började det toksnöa. Total misär! Och att vakna upp dagen därpå i ett vinterland har total omkullkastat alla mina försök att hävda att det är vår i mars.
Men men, nu fick vi för att vi i Skåne varit så kaxiga och hävdat att våren kommit hit. I alla fall är den i Lund just nu väldigt vit..