onsdag 30 juli 2008

Rea på Ilva

[Kollage: Eget med bilder från ilva.se]


Det är hyfsat lätt att lista ut att jag är en "sucker for black" och jag hade inte protesterat allt för vilt ifall någon av sakerna ovan flyttade hem till mig. Men gladast hade jag blivit för stolarna nedan, de hade gjort sig underbart i vårat vardagsrum som är vitt och svart med detaljer i rött. Att de sen är på rea dessutom gör ju inte saken sämre, 649kr stolen kostar de. Nu är det bara två problem kvar, att övertyga älsklingen att det är vettigt att införskaffa dessa stolar och sen bestämma vilken färg jag vill ha..

Vilken gillar ni bäst?

[Bild: ilva.se]

tisdag 29 juli 2008

Inspiration: Badrum

[Kollage: Eget gjort med bilder från diverse hemsidor]


Ännu kommer inte några bilder på den nya lägenheten jag flyttat in i, mest eftersom jag faktiskt inte har haft tid att ta några bilder. Men det beror även på att vi ännu inte helt har kommit helt i ordning, hälften av mina saker står fortfarande kvar i min gamla lägenhet och tanken är att de ska sorteras i högar. En hög för sådant som ska få plats i vårt hem redan nu, en hög för saker som ska slängas och en hör gör sådant som ska sparas men magasineras. Och när väl det är klart ska samma sak göras hemma hos G. Men jag lovar, snart kommer bilder på underverket.

Under tiden tänkte jag berätta om vårat badrum, vårat hiskligt fula badrum som har blåa våttapeter på väggarna och blåa plastmattor på golvet. Det är helt enkelt fruktansvärt blått. Helst hade jag rivit ut allt och kaklat vitt, men eftersom det är en hyresrätt, vi flyttar snart och inte har pengarna, får jag göra det bästa av saken. Min tanke är att neutralisera det blåa med hjälp av svart, en svart badrumsmatta är införskaffad, så även ett svart duschdraperi från Jysk och svarta handdukar från Hemtex. Letar febrilt efter en svart tvålkopp, någon som har ett bra tips? Och som enda blå detalj i rummet, förutom väggar och golv skulle jag vilja ha en blå mugg från Rörstrands Hanna serie. Frågan är bara om det blir för blått..

fredag 25 juli 2008

Vart har jag egentligen tagit vägen?

Mycket som händer för tillfället och tyvärr är det bloggandet som blir lidanden när tiden tryter. Om jag ska ta det hela från början så har följande hänt:
  • Pojkvännen och jag bestämmer oss av diverse anledningar (dock alla bra) för att flytta till Stockholm, allt börjar planeras och omgivningen blir informerad.
  • Pojkvännen blir erbjuden ett grymt jobb på samma företag som han gjort sitt exjobb på. Företaget finns i Lund, och som alla vet är det jobbigt att pendla mellan Lund och Stockholm.
  • Vi bestämmer oss för att stanna i Lund eller Skåne i alla fall.
  • Vi bestämmer oss för att bli sambos.
Så här är vi nu, inget Stockholm men en eventuell flytt till Malmö är på gång. Jag kan stanna på mitt jobb som jag trivs väldigt bra på och har dessutom blivit sambo. För tillfället bor vi i min pojkväns tvåa, som förvisso är liten men naggande god.. eller nåt, och försöker få plats med alla våra saker och samtidigt ha ett hem som känns luftigt och inte överbelamrat. Detta går mer eller mindre framåt men förvaring är ett problem.

Något som tycks leva ett eget liv är diverse prylar så som mobiltelefoner och nycklar, dessutom tycks alla viktiga papper försvinna hela tiden. Lösningen på detta är att införskaffa en möbel att ha vid dörren där man kan dumpa allt viktigt. Efter lite letande hittade jag möblen nedan på Mio, som åtminstone i mina ögon hade varit perfekt. Pojkvännen, som jag numera måste konsultera innan jag skaffar saker till hemmet.., håller dock inte med och motvilligt har jag fått gå med på att den både är för stor och för dyr.



[Bild: Mio.se]

Antagligen kommer det istället att bli följande möbel från Ikea, ingen överraskning där inte.. Måtten är precis de vi ville ha, man kan stoppa ner viktiga papper i lådan och den har dessutom ett rimligt pris. Att det även går att lägga tidningar och liknande på hyllan undertill är bara en bonus.

[Bild: Ikea.se]

måndag 7 juli 2008

Långt upphåll men nu tror jag att..

..jag är tillbaka. Ska göra mitt bästa iaf. Har grymt mycket idéer och tankar som jag vill genomföra men mer om det senare. Först vill jag passa på att tipsa om tävling på Tjohalias blogg där man kan vinna en skål från Marimekko i någon av följande färger: svart, blå, grön, klar, hallon eller ros/oliv.

Själv skulle jag verkligen vilja ha en svart, tror den hade passat till de i klarglas och grönt som jag redan har. Vilken är din favorit?



[Bild: Lånad från Tjohalias blogg]