fredag 29 augusti 2008

Coolaste teknikprylen?

[Bild: Lånad från Hemfeber.se]

Älsklingen hittade prylen ovan och han är helt såld, själv är jag lite mer skeptiskt. Någon som kan gissa vad det är för något? Jag hade stora problem att komma på vad det var, innan jag läste den tillhörande texten var det totalt omöjligt. Prylen ovan är alltså en radio, en Hidden Radio, man bytar kanal genom att vrida på den och volymen höjer man genom att dra höljet uppåt. Känner jag G rätt kommer en sådan att hitta hem till oss för eller senare, så nu undrar jag bara hur stor den är, än har jag nämligen inte kunnat hitta några mått överhuvudtaget.

Vad tycker du? Flipp eller flopp?

torsdag 28 augusti 2008

Så går en dag från våra liv..

Har varit en sådan där vecka, ni vet en sådan vecka där man har massor att göra men egentligen inte känner att man får något gjort. Har gjort det sista av flyttstädningen av min gamla lägenhet, från och med idag är allt klart. Dessutom har jag för första gången betalt halva hyran på min och G´s lägenhet så nu bor jag verkligen här på riktigt. Men just denna flyttstädning är boven i dramat, tråkigare sysselsättning är svår att hitta och kombinationen med första veckan tillbaka på jobbet efter semestern har inte varit nådig. Känns som jag inte gjort annat än jobbat, städat och sovit.

Undantaget i veckan var måndagen, tack o lov att alla veckor måste ha sina ljusglimtar. Jag och G firade 2 år tillsammans och en underbar måltid intogs på en tapasrestaurang nere på stan. Gott vin, vinkokta musslor, patatas bravas, svalkande gazpacho och en underbar creme de catalan till efterrätt. Livet kunde inte bli så mycket bättre. Efteråt gick vi och såg Arn - Riket vid vägens slut, vilket dock var ett totalt bottennapp. Tyvärr inget jag alls kan rekommendera.

I helgen blir det en "sista" tripp till , Ikea för att köpa det sista till lägenheten, det är i alla fall vad jag försöker inbilla pojken, får se om jag kommer att lyckas. Var inne på deras hemsida och hittade en massa spännande nyheter, bland annat en ny variant av tyget Blad från deras Stockholms serie.

[Bild: Ikea.com]

Ni har väl inte missat Tjohalias tävling där man kan vinna en marimekkoskål? Själv hade jag helt glömt bort den och kom på det precis i tid, tävlingen tar slut om bara några timmar. Skynda och tävla ni med.



[Bild: Lånad från Tjohalia]

torsdag 21 augusti 2008

Bortskämd? Jag?

[Foto: Privat]

Man skulle kunna hävda att jag är lite bortskämd av pojkvännen, han har en tendens att veta vad jag vill ha och sen bara råkar han ge det till mig. Måste dock erkänna att när det sker är det vanligtvis saker som han själv gillar, men i alla fall, det är dumt att klaga när man får presenter. Nu senast kom han hem med ljuslyktor från iittala, två stycken av den röda sorten och vem är jag att protestera? Dessutom gjorde de sig ypperligt på vårt vardagsrumsbord, sicken tur att accentfärgen i rummet är just röd..

Andra har med bloggat om , och .

onsdag 20 augusti 2008

Personliga tavlor


[Foto: Privat]

Har sett på en mängd bloggar hur man använt sig av Wordle för att skapa spännande och personliga tavlor. Kunde naturligtvis inte låta bli utan hängde själv på trenden och gjorde några egna ordmoln. Bland annat gjorde jag en där jag använde mig av sången "Ännu doftar kärlek" som jag modifierade något för att lyfta fram vissa ord. Skickade länken till pojkvännen eftersom han brukar gillar roliga internetfunktioner och sen tänkte jag inte mer på det. Men senare på kvällen när pojkvännen kom hem hade han med sig ett paket, han hade varit söt och skrivit ut ordmolnet på canvasduk till mig. Just nu står tavlan på byrån i sovrummet i väntan på att vi ska orka sätta upp den på väggen.


Läs även andra bloggares åsikter om , , .
Jag har placerat min blogg i Lund på bloggkartan.se.




tisdag 19 augusti 2008

Tisdagstema: Metall

[Foto: Privat]

Det var ett bra tag sedan jag hade med ett bidrag i Tisdagstemat men när jag såg temat visste jag direkt vad jag skulle ta ett foto på. Själv är jag inte så mycket för metall men pojkvännen däremot han gillar det. I julas fick han oljelyktan från Stelton av bror med sambo medans jag och hans mor passade på att utöka hans samling av Leaf-skålar från Georg Jensen.

Lyktan och två av skålarna pryder just nu vår skänk i vardagsrummet ihop med en porslinsblomma och en vas kommer från Ikeas Stockholm serie. Pistagenötterna är inte en del av dekorationen, även om man skulle kunna tro det..

lördag 9 augusti 2008

Fördelar och nackdelar..

Det finns både fördelar och nackdelar med att ha en pojkvän som driver företag. Nu har ju pojkvännen dessutom inte bara ett företag utan 3 men det som tar mest tid är Canvas-Photos.se, mest eftersom han faktiskt måste tillverka något konkret.

Nackdelarna är ganska lätta att räkna ut: han jobbar mycket, han jobbar sent, han tänker på sitt företag hela tiden, det finns alltid något han borde göra, han har svårt att ta semester osv.
Men det finns faktiskt fördelar med: jag får tavlor, jag får lära mig väldigt mycket om företagande och ibland får jag faktiskt vara med i tidningen, bla här och här.

Bilden nedan tog vi hemma hos mig under en produktfotografering, det innebär att alla saker på bilder faktiskt är mina, utom tavlorna då. Och tittar man riktigt noga så är det faktiskt jag och G som är på bild i fotoramen nere till vänster.

[Foto: Canvas-Photos.se]

Ett sovrum i ny tappning..

Semestern rullar på för fullt, redan är en hel vecka avverkad och nu är det bara två kvar. Men så underbart skönt det är att göra absolut ingenting.

Har nu börjat bo in mig hos G och sovrummet börjar vi nu bli ganska nöjda med. Så nöjda man nu kan bli när golvet är en ful plastmatta och väggarna har en odefinierbar gul färg. Här kan ni se hur sovrummet såg ut innan jag flyttade in.


[Bilder: Privata]

fredag 1 augusti 2008

Minisemester

Igår tjuvstartade älsklingen och jag semestern. Underbart skönt var det, nästa så att idag inte känns som att jobba utan mer som lite nedvarvning. Ska bli så skönt med 3 veckors ledighet. Anledningen till att vi fick tjuvstarta är att G åker bort i helgen och eftersom semestern måste firas fick det helt enkelt göras i förskott.

Slutade lite tidigare och sen åkte vi in till Malmö där vi roade oss med att titta i affärer så som Granit, Designtorget och Lagerhaus. Efter att ha införskaffat väldigt praktiska förvaringsboxar, en svart tvålkopp och en flaska ingefärdryck på Granit och 3 röda ljuskoppar på Lagerhaus begav vi oss till Lilla torg för att hitta något att äta. Upptäckte att det fanns ett tapaställe, La Roche som vi helt enkelt inte kunde motstå. Åt bland annat underbara räkor, marinerade oliver, kycklingspett dränkta i honung och en svalkande gazpacho. Kan varmt rekommendera detta stället om ni är i Malmö, underbar mat och trevlig service.



När vi väl vara mätta och glada bestämde vi oss för att gå på bio och naturligtvis blev det Mamma mia. Gud vilket lyckopiller denna film är! Min recension kan sammanfattas med orden: Filmen är fruktanvärt dålig men alldeles alldeles underbar! Se den och njut!



Återkommer med bilder på vårat badrum, nu börjar det faktiskt ta sig!