torsdag 30 oktober 2008

Projekt: Flytta

På lördag går första flyttlasset till den nya lägenheten, förrådet där alla mina saker har bott ska tömmas och Ikea ska besökas för att införskaffa några välbehövliga möbler. Nedan har jag listat de saker vi ska köpa men även några saker som jag inte hade protesterat om de fick följa med de oxå..

I sovrummet, som har ljusgråa väggar, planerar vi att ha mörka möbler och vi är båda överens om att de svartbruna möblerna Malm är ett bra alternativ. Själva sängen kommer att dröja ett tag till men byrån kommer att köpas redan nu, man kan aldrig ha för mycket förvaring.. Hittade dessutom ett mörkrött överkast som jag inte sett innan som jag ska ta en nämre titt på. Vad tro ni? Kan inte ljusgråa väggar, svartbruna möbler, vita gardiner, ett mörkrött överkast, kuddar i vitt och grått och några röda detaljer bli snyggt?




Till vårt nyköpta matbard behövs det stolar och jag är inne på att Bertil från Ikea kan bli snyggt, men det återstår att se. Däremot så tänkte jag att gallret nedan ska få fungera som torkställ. Inspirationen hittade jag här. Är även lite inne på att det kan fungera som skoställ i hallen.



Vad gäller kontoret så har jag just nu mest drömmar, jag är förälskad i det svarta skrivbordet Linnarp, men G är inte helt övertygad, dessutom finns det inga på lager i Malmö så vi får se hur det går. Stolen nedan hade jag inte heller protestarat emot om den följde med oss hem, den är grymt snygg.


[Kollage: Eget med bilder lånade från Ikea]

tisdag 28 oktober 2008

Beslutsångest

Hittade en underbar ljusstake i gjutjärn. Det var det lätta. Nu kommer det svåra, vilken färg är finas? Svart eller vit? Just nu lutar det åt vit, men svart är ju så snyggt mot vitt och det kommer det finns mycket av i vårat hem.


[Bilder: Lånade från Urban Living]

måndag 27 oktober 2008

Helgrapport..

Helgen spenderades helt spontant i Stockholm, biljetterna bokades i torsdags eftermiddag och K&D var snälla och gav mig husrum. Anledningen till resan var en inbjudan till överraskningskalas för en av mina bästa vänner. Och hur kan man motstå?
Lördagen sov jag länge och sen tillbringades dagen med K på stan, på kvällen bar det iväg på kalas med tårta och tapas. Söndagen var smått förvirrande ibörjan pågrund av den extra timmen men sen blev det lunch på stan med E och därefter träffade jag återigen födelsedagsbarnet.

Lite blev det shoppat, mest kläder men på Clas Ohlson hittade jag till min stora förtjusning en adventsljustake som både jag och G kunde godkänna. G's krav var att den skulle vara så disktret som möjligt och mitt var att den fortfarande skulle kännas som jul. Efter att ha stått och tvekat mellan svart och vitt fick två stycken vita fick följa med hem.

[Bild: Lånad från Clas Ohlsson]

onsdag 22 oktober 2008

Ny telefon i sikte?


[Bild: www.firebox.com]

Har hört att det kan vara bra att ha en hemtelefon, men i nuläget så är det inte så. Vi har ett abonnemang för ip-telefoni och vi har en grymt snygg retrotelefon som jag fått av pappa men de är tyvärr inte kompatibla med varandra. Hittade dock telefonen ovan, den ser ut precis som en Kobra men är digital och inte analog. Så mitt enda problem nu, förutom att bestämma vilken färg jag vill ha, är att hitta det bästa stället att beställa den ifrån, om jag nu inte har sån tur att någon affär nere i stan säljer den. Någon som sett den i en affär i södra Sverige? Eller kansker har tips om ställen man beställa den ifrån?

söndag 19 oktober 2008

Därför ska man vara beroende av Blocket

Satt och slentriansurfade på Blocket häromdan, lite grann så där som jag, och säkert många med mig, gör ibland för att fylla ut dödtid. Och då bara såg jag det, bordet, DET bordet. Bordet vi tittat ut på Ikea och som vi bestämt oss för skulle få följa med oss till nya lägenheten. Det ganska dyra bordet som skulle gräva hål i budgeten men som vi inte kunde motstå. Och så bara fanns det där på Blocket och till ett väldigt överkomligt pris dessutom. Så idag har vi varit och hämtat det och nu får det bo i vårt förådd tills vi flyttar om två veckor.

Kort sammanfattat har det sina fördelar att vara smått beroende av Blocket, tur bara att man har en mamma vars sambo har en stor bil..
[Bild: Ikea.se]

onsdag 15 oktober 2008

Bredvid en öppen spis

En av de saker jag gillar mest med vår blivande lägenhet är den öppna spisen. Förvisso är den sedan länge igensatt men det är trots allt en öppen spis och de kan bli grymt mysiga med levande ljus. För mig betyder detta att en mysig fåtölj måste införskaffas, det finns nämligen en regel som säger att öppna spisar måste kompletteras med en sådan.

Hittade den nedan på EM, någon som har någon erfarenhet av denna fåtölj? Någon som vet om den finns i svart?

[Bild: EM]

Den öppna spisen finns i en halva och min tanke är att inreda det med följande:
  • En mysig fåtölj man kan krypa upp i, gärna med tillhörande fotpall
  • En bra läslampa
  • Bokhylla med mina böcker
  • Förvaring för G's konjak

Bokhyllan kommer antagligen att bli en svartbrun eller en vitt Bestå från Ikea med luckor. Har ännu inte bestämt vilken höjd jag vill ha, väljer mellan 64cm och 128cm, är lite allergisk mot möbler som går för högt upp på väggarna men samtidigt så ska både mina böcker och G's konjak få plats. Vi får se, det är ett senare problem, först ska vi flytta in och både förvaring till sovrummet och ett nytt matbord går före.
[Bild: Ikea.se]

måndag 13 oktober 2008

Senaste nytt..

..och anledningen till att det blivit så glest mellan blogginläggen på sistone är att vi ska flytta. Jag har meljat som en galning för att få tag på ett nytt ställe att bo på eftersom lägenheten vi bor i nu dels är för liten och dels så får vi faktiskt inte bo kvar så länge till. Men igår skrev vi på kontraktet för en alldeles underbar lägenhet som vi ska hyra i andra hand. Jag säger bara trägolv, öppna ytor, högt i tak, stora fönster, öppen spis (dock igensatt) och diskmaskin.. att den sen dessutom ligger centralt och har nära till pendling gör inte saken sämre. Naturligtvis har jag redan börjat inreda den, trots att alla säger att man ska bo in sig först, men jag vet inte hur man låter bli..

I november kommer flyttlasset att åka. Jag och G drar till Malmö!

I Malmö finns det en snygg bro..

fredag 3 oktober 2008

Önskedrömmar - Hall

Om jag hade en stor hall, den vi har just nu är minimal,
hade jag inrett den med bland annat:


[Kollage: Eget med bilder från nätet]


Stol: Mati från Ilva
Tidningshållare: Brooklyn från Mio
Lampa: Random Light från Mooi
Tapet: Wallpaper WallSmart, Fashion från Ferm Living